hr
Pon - Sub: 7:00 - 17:00
++385 (0)99 200 3000
topicom1@gmail.com
Milovčići 22a, 51511 Malinska

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

UMJETNIČKA OBRADA MATERIJALA TOPIĆ COM, VL.IVICA TOPIĆ (dalje u tekstu "Klesarski obrt Topić Com") putem općih uvjeta poslovanja informira korisnika odnosno posjetioca web stranice o njegovim pravima te pravilima korištenja web stranice.

Osnovni podaci
Obrt: UMJETNIČKA OBRADA MATERIJALA TOPIĆ COM, MILOVČIĆI, VL.IVICA TOPIĆ
Adresa: Milovčići (Općina Malinska-Dubašnica, 51511), Milovčići 22a
Glavna poslovnica: Milovčići 22a, Malinska 51511
Telefon: ++385 (0)99 200 3000
OIB: 28067547342
MBO: 90890299
Način prikupljanja i vrste podataka koje se prikupljaju

Pojedine usluge koje Klesarski obrt Topić Com pruža zahtijevaju prikupljanje osobnih podataka korisnika i/ili kupaca, pri čemu se prikupljaju osnovni podaci na sljedeće načine:

1. Izravno u slučaju kontakt forme i web trgovine. U oba slučaja kontakt podaci se ne koriste u reklamne svrhe. U slučaju web trgovine osobni podaci se koriste isključivo u svrhu kreiranja ponude-računa.

2. Automatski posjetom našim mrežnim (web) stranicama, i Web-shop portalu, pri čemu se radi o podacima koji su pridruženi mrežnim identifikatorima (adrese internetskih protokola te identifikatori kolačića, kao što su Google Analytics za praćenje interakcije korisnika i/ili kupaca).

"Kolačići" (Cookies)

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenoj web-stranici. Kolačići se upotrebljavaju radi pružanja boljeg korisničkog iskustva svakom korisniku i/ili kupcu, spremanje preferencija korisnika i/ili kupaca, s ciljem da bi web-stranice radile učinkovitije, kao i za praćenje i ispitivanje korištenja te posjećenosti web-stranice Društva. Kolačići se također upotrebljavaju za praćenje uporabe interneta i izradu korisničkih profila, a potom za prikaz prilagođenih internetskih oglasa na temelju preferencija korisnika i/ili kupca.

Isključivanjem i/ili blokiranjem spremanja kolačića korisnik i/ili kupac i dalje može pregledavati web-stranice Društva. Međutim, postoji vjerojatnost da pojedine mogućnosti i/ili funkcionalnosti web-stranice neće biti dostupne takvom korisniku i/ili kupcu, odnosno da će vrijeme potrebno za pristup pojedinim funkcijama web-stranice biti duže od uobičajenog.

Klesarski obrt Topić Com koristi kolačiće Google Analyticsa za praćenje posjećenosti web stranice (ukoliko je korisnik to dopustio). Također, korištenjem web trgovine mogu se kreirati kolačići kao što su npr. naziv odabranog artikla, kločina odabranih artikala, itd. koji su sastavni dio funkcionalnosti web trgovine.

Pravila korištenja web stranice

Vlasnik cjelokupnog sadržaja (tekst, slike, video) web stranice je Klesarski obrt Topić Com izrazvno ili dobivanjem ovlasti poslovnih partnera. Prikupljanje i djeljenje spomenutog sadržaja je zabranjeno, ali uz prethodni kontakt i razgovor može biti odobreno.


Kome se obratiti

U slučaju bilo kakvih pitanja o zaštiti osobnih podataka od strane tvrtke, korisnici i/ili kupci se mogu obratiti službeniku za zaštitu osobnih podataka putem elektroničke pošte na e-mail adresu navedenu u ovoj Politici o zaštiti privatnosti ili pisanim putem na sljedeću adresu:

UMJETNIČKA OBRADA MATERIJALA TOPIĆ COM, VL.IVICA TOPIĆ
Milovčići 22a, Malinska 51511
topicom1@gmail.com
++385 (0)99 200 3000


Izmjene i dopune općih uvjeta poslovanja

Klesarski obrt Topić Com zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ovu Politiku u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranima da redovito provjeravaju sadržaj web-stranica Društva radi informiranosti oko ažurnog sadržaja ove Politike.

WEBSHOP - WEB TRGOVINA

Metode plaćanja

Plaćanje cijene proizvoda/usluga-usluga može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:
- Plaćanje kreditnim i debitnim karticama - American Express, Dinners, Maestro, MasterCard ili Visa.

Novčani primitak Kupca podrazumijeva zaprimljenu uplatu na žiro račun Klesarski obrt Topić Com ili odobrenje autorizacije kreditne kartice Kupca. Novčani primitak na računu tvrtke Klesarski obrt Topić Com vidljiv je slijedeći radni dan, odnosno u roku 24 sata od trenutka plaćanja. Uplate koje je Kupac izvršio u petak najčešće su vidljive tek u ponedjeljak.


Opće odredbe

Nositelj svih prava na internet domeni www.topic-com.hr je Klesarski obrt Topić Com Korištenjem usluge Web Shopa Klesarski obrt Topić Com i svih pridruženih stranica na domeni www.topic-com.hr smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima kupnje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda/usluga putem Web Shopa Klesarski obrt Topić Com, te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Web Shopa Klesarski obrt Topić Com, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

Pružatelj usluge internet prodaje putem Web Shopa Klesarski obrt Topić Com je tvrtka Klesarski obrt Topić Com, Milovčići 22a, Malinska 51511

Korisnike stranica upućuje se da prethodno kupovini upoznaju sa Uvjetima prodaje, te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svojim pravima i obvezama. Klesarski obrt Topić Com pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta bez obaveze prethodne najave, te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Klesarski obrt Topić Com pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio Web Shopa Klesarski obrt Topić Com u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.Isto tako, Klesarski obrt Topić Com pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Web Shopa Klesarski obrt Topić Com u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

Korištenje usluga Web Shopa Klesarski obrt Topić Com odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Web Shopa Klesarski obrt Topić Com od maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Klesarski obrt Topić Com ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja. Odnosno, kupoprodaju proizvoda/usluga u ponudi na domeni www.topic-com.hr u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Web Shop Klesarski obrt Topić Com (odnosno Klesarski obrt Topić Com) se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na domeni www.topic-com.hr. Web Shop Klesarski obrt Topić Com zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda/usluga.

*** Slike proizvoda/usluga na Web Shopu Klesarski obrt Topić Com su ilustrativne prirode i ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda/usluga, te kupac takve prozvode ne može reklamirati s te osnove. Web Shop Klesarski obrt Topić Com će nastojati na web stranicama www.topic-com.hr objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.


Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Klesarski obrt Topić Com za sklapanje Ugovora, te korisnik kao Kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i tvrtke Klesarski obrt Topić Com, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima. Zaključivanjem kupnje u Web Shopu Klesarski obrt Topić Com, korisnik daje suglasnost da ga Web Shop Klesarski obrt Topić Com u svrhu promocije usluge i proizvoda/usluga može putem elektroničke pošte obaviještavati o promjenama ili dodavanja sadržaja stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Korisnik može u svakom trenutku predomisliti i odjaviti se sa liste primatelja Newslettera. Svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda/usluge putem Web Shopa Klesarski obrt Topić Com uz plaćanje odgovarajuće naknade (cijene) toga proizvoda/usluge. Nakon uspješno obavljene narudžbe (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail korisnika biti će dostavljena obavijest o uspješnoj kupnji sa detljaima o istoj. Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na domeni www.topic-com.hr, a uz svaki proizvod navedeni su podatci o specifikaciji proizvoda/usluga, cijeni.

Sve cijene proizvoda/usluga na web stranicama www.Klesarski obrt Topić Com.hr izražene su sa uračunatim PDV-om. Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete klikom na rubriku Uvjeti prodaje. Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Klesarski obrt Topić Com na jedan od slijedećih načina:
- odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao posjetitelj/korisnik Web Shopa Klesarski obrt Topić Com,

U postupku kupovine, svi podaci moraju biti istiniti, pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Klesarski obrt Topić Com zadržava pravo storniranja narudžbe, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

Ugovor stupa na snagu kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora. Ugovor o kupoprodaji proizvoda/usluga između Kupca i tvrtke Klesarski obrt Topić Com zaključen je u trenutku plaćanja proizvoda/usluga.

Imate pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe ili nakon predavanja narudžbe, u slučaju da ste se predomislili prije isporuke robe.

Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji, potrebno je dostaviti prije isteka navedenog roka pravilno popunjen primjerak Obrasca za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, zajedno s originalnim računom. Obrazac možete dostaviti u paketu zajedno s robom ili na e-mail adresu: topicom1@gmail.com.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu preuzmite na ovom linku u pdf formatu. Možete ga ispuniti elektronskim putem ili fizički nakon ispisa. (LINK NA OBRAZAC – pdf format).

Preduvjet jednostranog raskida Ugovora jest da roba nije korištena te da se nalazi u originalnoj ambalaži uključivo s originalnim etiketama. Ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, po primitku vraćene robe izvršiti ćemo procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će vam postotak povrata novca biti isplaćen. U takvim situacijama ćemo vas kontaktirati i pokušati pronaći obostrano najprihvatljivije rješenje.

Najkasnije u roku od 14 dana od dana kad smo zaprimili vašu obavijest o odluci raskida ugovora, uz uvjet da ste izvršili svoju obvezu povrata isporučene robe, izvršiti ćemo povrat vaše uplate na vaš transakcijski račun.


Reklamacije robe s nedostatkom

U zaista rijetkim slučajevima kada primite robu s nedostatkom, imate pravo na prigovor ili reklamaciju robe u zakonskom roku prema Zakonu o zaštiti potrošača.

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, omogućujemo vam da svoje prigovore uputite na e-mail adresu topicom1@gmail.com ili putem pošte na adresu Milovčići 22a, 51511 Malinska, Hrvatska. Na sve zaprimljene prigovore odgovoriti ćemo u što kraćem roku, no najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora, te ćemo riješiti vaš prigovor na najpovoljniji mogući način.

Povrat u slučaju reklamacije robe s nedostatkom se vrši na način da nakon zaprimanja prigovora, u dogovoru s vama, na vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja će preuzeti paket i vratiti ga u našu poslovnicu (po trošku kupca).

Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda i, ukoliko je potrebno, dodatnim vještačenjem, utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.

Ukoliko se utvrdi da je reklamacija pravovaljana, o našem trošku zamijeniti ćemo robu za istovjetnu bez nedostataka ili vratiti cjelokupan iznos koji je plaćen za proizvod, uključivo s troškovima dostave.

U slučaju da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko se prigovor potrošača odbije, kupac koji je uputio prigovor snosit će trošak ponovne dostave kupljenog proizvoda na adresu kupca.

Poveznica na EU platformu za online rješavanje sporova (ORS) https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage


Uvjeti procesa kupovine

Osnovne karakteristike proizvoda/usluga, cijene, posebne akcije i pogodnosti, te načini plaćanja odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod. Cijena proizvoda/usluge, u koju je uključen iznos PDV-a, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). Sve cijene proizvoda i usluga ponuđenih na stranicama www.topic-com.hr obuhvaćaju PDV.

Klesarski obrt Topić Com d.o.o. tretira odabrane proizvode u košarici korisnika kao narudžbu, te zadržava pravo otkazati ju iz opravdanog razloga. U slučaju otkazivanja narudžbe, službenici Web Shopa Klesarski obrt Topić Com će uz navođenje razloga o navedenom obavijestiti korisnika na njegovu e-mail adresu ili putem upisanog kontakt telefona.

Ukoliko Kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju kupac može kontaktirati Web Shop Klesarski obrt Topić Com na: topicom1@gmail.com ili na telefonski broj ++385 (0)99 200 3000 od ponedjeljka do petka od 9-17 sati, kako bi djelatnici provjerili je li narudžba zaprimljena.

U trenutku naručivanja pojedinog proizvoda/usluge iz ponude, korisnik/Kupac (u smislu Zakona o zaštiti potrošača) pristajanjem na Uvjete kupnje potvrđuje da je prije sklapanja ugovora primio na znanje informacije objavljene na domeni www.topic-com.hr i njenim podstranicama, odnosno: ime, tvrtka ili naziv, matični broj i sjedište Trgovca načinima na koje može iznijeti svoje prigovore; informacije o uslugama koji se nude, te njihovu nazivu, glavnim svojstvima kao i cijeni proizvoda/usluge, uključujući sva porezna i druga davanja; kao i informacije o načinu plaćanja.

Web Shop Klesarski obrt Topić Com (Klesarski obrt Topić Com d.o.o.) je obvezan dostaviti korisniku/Kupcu (u smislu odredaba Zakona o zaštiti potrošača) potvrdu prethodno navedenog sadržaja u pisanom ili nekom drugom dostupnom trajnom mediju, što je moguće prije, a najkasnije u trenutku isporuke proizvoda/usluge. Pristajanjem na ove Uvjete, korisnik/Kupac je suglasan da mu se potvrda prethodne obavijesti dostavlja elektroničkom poštom na e-mail adresu koju navede kao kontakt prilikom unošenja svoje narudžbe.

Korisnik/Kupac obvezan je iskoristiti kupljenu uslugu u roku odabranom prilikom narudžbe, a najkasnije 24 (dvadeset i četiri) sata nakon isteka roka usluge označene prilikom narudžbe. U suprotnom, Klesarski obrt Topić Com zadržava pravo ne isporuke usluge, bez naknade bilo kakvih troškova Kupcu/Korisniku.


Izjava o zaštiti privatnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.


Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka. Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

WSPay osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.


Izjava o prikupljanju i korištenju privatnih podataka

Klesarski obrt Topić Com obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Klesarski obrt Topić Com i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


Conversion Statement (For Foreign Buyers Pages)

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

American Express Diners Club International Visa Mastercard Maestro Discover Network Dina Card Mastercard secure code Verified by Visa WSPay Payment Gateway - Web Studio